Grundutbildning
I alla våra webutbildningar ingår en grundutbildning där vi går igenom vad som ligger till grund för måltidspedagogik och varför det är viktigt att integrera måltidspedagogik som ett förhållningssätt i förskolan. Grundutbildningen tar ca 2 timmar. Grundutbildningen ges även fysiskt som separat föreläsning.
Fördjupningsutbildningar
Fördjupningsutbildningarna ligger utspridda över knappt 2 veckor så att man har gott om tid att titta på föreläsningarna och göra övningarna som ingår som obligatoriska moment. Effektiv tid som behöver läggas ner på respektive kurs beräknar vi till ca 6-8 tim. Varje utbildning innehåller föreläsningar, inspiration och tips och övningar samt avslutas med en muntlig gruppdiskussion. Fördjupningsutbildningarna ges även som fysiska utbildningar.
Kommande utbildningar våren 2026 – Riktade till grundskola och fritidshem
- Sapere-metoden i grundskolan: Utveckla elevernas sensoriska förmåga och uppmuntra dem att smaka fler säsongsbaserade grönsaker via skolans salladsbuffé och fritidshemmets mellanmål.
- Elever i köket: Engagera eleverna i matlagning och ge dem praktisk erfarenhet av matens ursprung och tillagning.
- Från jord till bord: Använd skolrestaurangen som en lärande arena och engagera eleverna i hela processen från odling till färdig måltid med fokus på hållbar utveckling.
- En trygg måltidsmiljö: Skapa en trygg måltidsmiljö där eleverna känner sig delaktiga.
- Lärande hållbara måltider: Integrera skolmåltiden i skolans lärmiljö med hjälp av pedagogiska verktyg.
- Mat och prestation: Utforska hur skollunchens näringsinnehåll påverkar elevernas kognitiva förmåga och klassrumsmiljö.